Home > Recepten

Hoi phas nam prik normai hed hoonoo (mosselen)

15 g gedroogde boomoren

500 g gare mosselen

2 lepels limoensap

3 lepels zonnebloemolie

1 lepel rode kerriepasta

1 lepel oestersaus

1 lepel nam pla

4 lepels dikke kokosmelk

2 a 3 theelepels gula djawa of rietsuiker

100 g bamboescheuten

4 a 5 lepels gehakte Thaise basilisum

2 limoenen
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Thais
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Week de boomoren 20 minuten in een bodempje warm water. Verwijder daarna harde stengeldelen en snijd de paddestoelen in reepjes.

Doe de mosselen in een kom en bedruppel met limoensap.

Verhit een niet-ingevette wok 20 seconden, laat de olie er langs de wand inlopen en verhit tot die begint te roken. Roerbak dan de rode kerriepasta 1 minuut. Voeg de mosselen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur.

Schenk oestersaus, vissaus en kokosmelk erbij en voeg palmsuiker toe, roer voorzichtig enkele malen om en temper dan het vuur.

Laat de bamboe uitlekken en snijd de scheuten in dunne reepjes (als dat nog niet gedaan is) en voeg toe.

Dek de pan af en verwarm op laag vuur 5 minuten door. Doe de laatste 2 minuten de Thaise basilicum erdoor.

Doe in een verwarmde schaal en garneer met partjes limoen.