Home > Recepten

Hok lai phad nam prik pow (schelpdieren)

1.5 kg jacobsschelpen, kokkels of venusschelpen

4 grote of 8 kleine tenen knoflook

3 sjalotten

20 stengels en blaadjes Thaise basilicum

6 korianderwortels

3 lepels maïsolie of zonnebloemolie

2 lepels boter

1 lepel nam pla prik

1 theelepel zout

1 theelepel peper

2 limoenen

2 a 3 takjes peterselie of chinese peterselie
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Thais
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Leg de St.Jacosschelpen 1.5 tot 2 uur in een grote emmer koud water, verwijder open of kapotte schelpen en ververs na een uur het water. Borstel de schelpen schoon en open ze met een oester- of koksmes. Neem het weekdier eruit, de schelpen gebruiken we niet meer.

Snipper knoflook en sjalot.

Neem de basilicum van de stengels en hak de stengels fijn, hak ook de korianderwortel fijn.

Verhit olie en boter en bak sjalot en knoflook op matig vuur goudbruin en zacht. Roer de nam pla prik erdoor en bak 1 minuut. Voeg de schelpdieren, basilicumstengels en blad, korianderwortel, zout en peper toe en roerbak 2 minuten.

Garneer met partjes limoen en de peterselie.

Notities

Nam pla prik is thaise vispasta met chili.

Serveer het gerecht op een schaal, die is bedekt met paksoi in reepjes, kropsla, eikebladsla of iets dergelijks en schep de baksaus erop.