Home > Recepten

How Mog Pla (gekruide gestoomde vis met kokos)

450 g visfilet

50 ml rode sambal

25 ml vissaus

50 g klapper

zout

peper

2 eieren

125 g kool

1 verse rode peper

1 verse groene peper

bananenbladeren

250 ml dikke kokosmelk



Als er geen bananenbladeren beschikbaar zijn, kunt u ook aluminiumfolie gebruiken.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Scheur de visfilet in stukjes en doe ze in een grote kom.

Voeg de sambal, de vissaus en de gemalen kokos toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Roer alle goed door elkaar.

Doe de eieren in de kom en blijf roeren tot alles goed is vermengd (het mengsel moet dik blijven, maar als het te dik is, moet u wat kokosmelk toevoegen).

Scheur de kool in stukken en snijd de pepers in reepjes.

Doe een laag bananenbladeren in een pan en bedek die met de gescheurde kool.

Verdeel het vismengsel erover en dek het af met de kokosmelk en de reepjes peper.

Sluit de pan en laat hem boven kokend water 25-30 minuten stomen.

Zet hem daarna op een schaal.