Home > Recepten

Hoi Lai Paad Horabla (schelpen met basilicum)

675 g schelpdieren

4 teentjes knoflook

5 kleine groene pepers

24 basilicumbladeren

250 ml olie

50 ml vissaus

reepjes verse rode peper
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Borstel de schelpen onder koud stromend water goed schoon en doe ze in een pan met fel kokend water.

Laat ze doorkoken tot de schelpen opengaan, verwijder de schelpen die niet opengaan.

Haal het vlees uit de schelpen en doe de schelpen weg.

Kneus de knoflook.

Hak en stamp de peper.

Verwarm 1/3 deel van de olie in een wadjan, voeg de knoflook en de peper toe en laat het 2 minuten smoren.

Voeg dan de schelpen en de helft van de basilicumbladeren toe en laat het op matig vuur, steeds roerend, 2-3 minuten staan.

Doe dan de vissaus in de wadjan en vermeng die goed met de olie.

Haal de schelpen er met een schuimspaan uit en leg ze op een schotel.

Giet de overgebleven olie in de wadjan en verwarm ze tot ze begint te ruiken; frituur de overgebleven basilicumbladeren tot ze knapperig zijn.

Haal de bladeren uit de olie, laat ze goed uitlekken en spreid ze over de schelpen uit.

Garneer de schaal tenslotte met de reepjes verse rode peper.