Home > Recepten

Hoi Lai Paad Prig (schelpen met hete saus)

675 g kleine schelpdieren

2 sjalotten

2,5 cm gemberwortel Kha

4 pepers

1 teen knoflook

75 g olie

1 theelepel korianderwortel

2 theelepels vissaus

25 ml chilisaus

300 ml visbouillon

25 g maïsmeel

zout

peper

korianderblad
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Sausjes; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Borstel de schelpen goed schoon en spoel ze met koud stromend water goed af.

Hak de sjalotten, de knoflook, de pepers en de gember in stukken.

Verwarm de olie in een wadjan, smoor de sjalotten, de gember en de knoflook 3-4 minuten en voeg dan de pepers, de korianderwortel, de vissaus en de chilisaus toe.

Kook alles op matig vuur 2 minuten, voeg de visbouillon en de schelpen toe en breng het weer aan de kook.

Kook door tot de schelpen opengaan, verwijder de schelpen die niet opengaan en doe de overige schelpen in een schaal.

Meng het maïsmeel met een beetje koud water en doe dat bij het overgebleven kruidenmengsel.

Breng het op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en roer goed tot de saus dikker wordt.

Giet de saus over de schelpen en garneer met de korianderbladeren.