Home > Recepten

Zalm met mosterd-dillesaus, in jenever gemarineerd

2 tsarfilets a 150 g

1 lepel Zaanse mosterd

1/2 lepel Middellandse Zeezout of grof zeezout

peper

1/2 theelepel bruine basterdsuiker

3 theelepels dille op olie Silvo

2 lepels jonge jenever

2 lepels mayonaise

2 lepels creme fraiche

4 blaadjes frisée



Tsarfilets zijn zalmfilets van hoge kwaliteit, licht gezouten en gerookt.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Marinades; Sausjes
  • Bereidingstijd: 24 uur marineren
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Smeer de filets dun in met mosterd (hou 1 theel. mosterd achter). Bestrooi royaal met zout en peper. Strooi de suiker erover en besprenkel met 2 theel. jenever en dille. Wikkel in plasticfolie en leg in een rechthoekige schaal, leg een houten plankje met iets zwaars erop en zet 24 uur in de koelkast.





Meng mayonaise, crème fraîche, mosterd, dille en 2 lepels water tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.

Schep op 4 borden elk 1 lepel saus en strijk uit met de bolle kant van een lepel. Snij de vis in heel dunne plakjes en leg op de saus. Garneer met frisée. Schep de rest van de saus in toefjes op de filet.

Notities

Lekker met geroosterd brood.