Home > Recepten

Inktvis in een pittige kerriesaus uit Maleisië

2 a 3 sjalotjes

2 theelepels knoflook

1,5 theelepel trassi

8 gedroogde rode pepertjes

1 a 1,5 lepel ketumbar

3 theelepels djinten

45 g klapper

1 theelepel kuncit

4 a 5 lepels kokosolie of arachidisolie

6 schijfjes gemberwortel

1 stengel sereh

3 daun djeruk purut

5 dl dikke kokosmelk

zout

peper

750 a 800 g inktvis
  • Omschrijving recept: Inktvisgerechten; Sausjes; Maleis
  • Bron: Vis-recepten-lijst

Bereiding

Wel de pepertjes en hak ze fijn.

Halveer de sereh in de lengte.

Draai in een keukenmachine een gladde pasta van de sjalotjes, knoflook, trassi, pepertjes, ketoembar, djinten, kokossnippers en koenjit.

Verhit de olie in een pan of wok en fruit de kruidenpasta er 3 minuten in.

Doe er gember, citroengras, citrusblaadjes, kokosmelk en zout en peper (naar smaak) bij.

Breng het geheel aan de kook; temper het vuur en laat het 3-4 minuten al roerend pruttelen.

Voeg de inktvis toe en laat hem 3-4 minuten stoven tot het visvlees beetgaar is.

Als inktvis te lang wordt gekookt, smaakt hij niet zo goed omdat hij taai wordt.