Insalata di mare |
|
36 mosselen 6 lepels olijfolie 8 kleine inktvisjes 24 gepelde grote garnalen diepvries 250 g gekookte gepelde garnalen 1 lepel citroensap 1 klein rood spaans pepertje 3 lepels zeer fijngehakte peterselie zout peper |
|
BereidingLaat 2 lepels olie warm worden, doe de mosselen erin en verhit de mosselen onder de deksel, steeds omschudden, tot de schelpen openstaan.Zet een zeef op een kookpan, giet de mosselen erboven af en laat de mosselen koud worden. Was de inktvisjes, verwijder harde en donkere delen. Snijd de tentakels los en snij de inktvisjes in stukjes. Vul het mosselkooknat aan met wat warm water en kook de tentakels en inktvisjes bijna gaar. Doe dan de grote garnalen erbij en laat gaar worden. Haal de mosselen uit de schelp. Roer citroensap door de rest van de olie en schud met de mosselen, inktvis, grote garnalen en gekookte garnalen. Snipper het pepertje zo fijn mogelijk en doe met wat zout en de peterselie door de zeevruchten. Strooi er peper door. Zet voor serveren minstens 2 uur afgedekt in de koelkast. |
Home > Recepten