Home > Recepten

Kabeljauw in ketjapsaus

750 g kabeljauw

zout

75 g bloem

1 ei

1 dl melk

olie

1 lepel olie

2 uien

3 teentjes knoflook

2 lepels citroensap

4 lepels ketjap

3 dl water
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Surinaams
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 750 gr kabeljauw in plakken van ± 2 cm dik en bestrooi ze met zout.

Maak een papje van 75 gr bloem, 1 ei en 1 dl melk, rol de visplakken hierdoor en bak ze aan alle kanten bruin in de olie.

Fruit in een ruime steelpan in 1 eetlepel olie 2 gesnipperde uien en 3 uitgeperste teentjes knoflook.

Voeg er na 3 minuten 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels ketjap en 3 dl water bij.

Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de gebakken vis in de saus op een zacht vuurtje nog een kwartier pruttelen.

Notities

Lekker met gekookte rijst, salade van komkommer en tomaten.