Home > Recepten

Kabeljauwfilet in rauwe ham

75 g boter

1 lepel kruiden voor kruidenboter of slakkenboter

zout

peper

4 stukken kabeljauwfilet a 120 g

8 grote plakken rauwe ham

boter om in te vetten
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Roer de zachte boter in een kom met de kruiden, zout en peper.

Snij de kabeljauw zover in dat de helften aan elkaar blijven zitten (als een hamburgerbroodje). Vouw open, besmeer met de boter. Vouw weer dicht en verpak ze in de ham.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in en leg de pakketjes erin. Zet 15 minuten in de oven, eventueel afdekken na 10 minuten als de ham te snel kleurt.

Laat buiten de oven nog kort nagaren.

Notities

Lekker met gebakken aardappels en sla