Home > Recepten

Kari bongkong lasak (garnalen met komkommer)

300 g gepelde gekookte garnalen

1 komkommer

1 zakje santen

4 a 5 cm gemberwortel

1 grofgesneden ui

2 tenen knoflook

0.75 theelepel venkelpoeder

1.5 theelepel ketumbar

0.3 theelepel kerrie

1.25 theelepel cayennepeper

4 lepels slaolie

1.5 lepel citroenrasp

4 a 5 lepels citroensap

1/2 theelepel suiker

1 theelepel ansjovispasta eventueel
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Ca,bodjaans; Thais; Vietnamees
  • Bron: Lekturama - Koken zonder grenzen

Bereiding

Schil de komkommer, snij overlangs door en verwijder het zaad met een lepel. Snij de halve komkommers overlangs in vingerdikke repen en snij die overdwars in stukken van 5 cm.

Maak volgens de gebruiksaanwijzing kokosmelk van de santen.

Rasp de gemberwortel. Doe met knoflook en ui in de blender en maak puree. Doe die in een kom en meng venkelpoeder, ketumbar, kerrie en cayennepeper erdoor.

Verhit de olie, doe de puree in de pan en roerbak 3 minuten. Doe de garnalen erbij, laat warm worden en doe de kokosmelk erbij.

Laat even koken, temper het vuur en schep komkommer en citroenrasp erdoor. Voeg citroensap en suiker toe.

Proef, en doe naar smaak de rest van het sap en eventueel ansjovispasta erdoor.