Home > Recepten

Kreukeltjes met slakkenboter (alikruiken)

1 prei

1 wortel

1 ui

1 bleekselderijstengel

1 kruidnagel

peperkorrels

1 kg alikruiken

100 g boter

peper

zout

2 tenen knoflook

citroenrasp

1 handvol peterselie
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Boters; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: fridaberk

Bereiding

De soepgroenten schoonmaken, wassen en fijnsnijden. Samen met de kruidnagel en de peperbolletjes opzetten in een halve liter water en de court-bouillon twintig minuten zachtjes laten koken. De gewassen kreukeltjes erbij doen en tien minuten laten koken. Laten afkoelen in het kookvocht.

Vlak voor het opdienen de boter zachtjes laten smelten en er peper, zout, knoflook uit de knijper, geraspte citroenschil en gesnipperde peterselie doorroeren.

De kreukeltjes met behulp van een naald of cocktailprikker uit de schelp halen en in de knoflookboter dippen. Opdienen met driehoekjes bruin brood.

Notities

Lekker met groenten