Kreukeltjes met slakkenboter (alikruiken) |
|
1 prei 1 wortel 1 ui 1 bleekselderijstengel 1 kruidnagel peperkorrels 1 kg alikruiken 100 g boter peper zout 2 tenen knoflook citroenrasp 1 handvol peterselie |
|
BereidingDe soepgroenten schoonmaken, wassen en fijnsnijden. Samen met de kruidnagel en de peperbolletjes opzetten in een halve liter water en de court-bouillon twintig minuten zachtjes laten koken. De gewassen kreukeltjes erbij doen en tien minuten laten koken. Laten afkoelen in het kookvocht.Vlak voor het opdienen de boter zachtjes laten smelten en er peper, zout, knoflook uit de knijper, geraspte citroenschil en gesnipperde peterselie doorroeren. De kreukeltjes met behulp van een naald of cocktailprikker uit de schelp halen en in de knoflookboter dippen. Opdienen met driehoekjes bruin brood. NotitiesLekker met groenten |
Home > Recepten