Kruidenansjovis uit de oven met knoflook en tomaat |
|
10 ongepelde tenen knoflook 2 dl witte wijn 750 g schoongemaakte ansjovis zonder kop 2 lepels citroensap zout grofgehakte zwarte peper 5 takjes basilicum 1 theelepel tijm 1 theelepel oregano 1 theelepel rozemarijn 1 theelepel venkelzaad 1/2 bosje peterselie 2 rijpe tomaten in vieren 3 lepels olijfolie Kan ook met verse sardines. |
|
BereidingKook de knoflook zachtjes 5 minuten in de wijn.Verwarm de oven voor op 200°, vet een lage ovenschaal licht in. Schep de ansjovis om met citroensap, zout, peper en de kruiden. Leg de vis dicht opeen in de schaal en giet de wijn en de knoflook erover, zorg dat de knoflook goed is verdeeld. Verdeel de tomaat erover en overgiet met olie. Bak 30 minuten in de oven, zet dan even onder de hete grill zodat de bovenkant kleurt. NotitiesLekker met retsina, salade, brood en aardappelsalade |
Home > Recepten