Home > Recepten

Langoustine met peper en limoen-tijmboter

6 takjes tijm

1 limoen

200 g boter

3 tenen knoflook

1/2 lepel vloeibare honing

zout

peper

20 langoustine

2 dunne preien

5 lepels olie

3 lepels roze peperkorrels

3 lepels groene peperkorrels



In het oorspronkelijke recept worden de langoustines 'scampi's' genoemd. Ipv langoustines kan ook 400 g grote garnalen worden genomen. Bak deze dan met de peper en prei ca. 8 minuten.
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Boters
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Knip de tijm fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit.

Roer de boter zacht. Pers er 2 teentjes knoflook boven en voeg limoenschil en -sap, honing, tijm, zout en peper toe.

Spreid een stuk alufolie neer, leg in het midden de boter en rol op, laat in de koelkast minstens 2 uur opstijven.

Snij de prei in dunne ringen.

Roer olie en zout door elkaar en pers er een teentje knoflook boven uit.

Verwarm 4 platte borden voor.

Laat de gedroogde peperkorrels wellen in een kommetje heet water.

Ontdooi de langoustine als ze bevroren waren, dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk aan alle kanten met het oliemengsel. Verdeel het over 2 grote koekenpannen en bak 10 minuten op matig vuur. keer ze en voeg prei en peperkorrels toe, bak nog 10 minuten zachtjes.

Verwijder de folie van de boter en snij in plakjes.

Verdeel de langoustines, prei en peper over de borden en verdeel de boter in het midden.