Saumon rôti à l'ail et aux lardons |
|
2 zalmfilets zout peper 1 lepel bloem 150 g gerookt ontbijtspek aan 1 stuk 3 lepels olijfolie 8 teentjes knoflook 1 dl vleesfond 2 sjalotjes 1.5 lepel sherry-azijn 65 ml creme fraiche 70 g koude boter |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 225°. Schuif de schaal in de oven.Bestrooi de zalm met zout, peper en bloem. Snij het spek in grove stukken. Verhit de olie in een koekenpan, bak de zalm met het vel boven 2 minuten, keer de zalm en voeg spekjes en knoflook toe, bak 3 minuten. Schep 2 lepels fond in de ovenschaal. Leg de zalm erin, schep knoflook en spekjes eromheen. Bak in 15 minuten gaar. Snipper het sjalotje. Schenk het bakvet van de zalm uit de pan. Verhit in dezelfde pan azijn en sjalot tot de azijn is verdampt. Crème fraîche en de rest van fond toevoegen, gladroeren en op hoog vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Snij de boter in kleine stukjes en klop van het vuur af door de saus. Halveer de zalm in de lengte, leg op een warme schaal en de spekjes en knoflook eromheen strooien. Geef de saus er apart mee. NotitiesLekker met verse roergebakken spinazie en gebakken aardappels.Een recept van Auberge de l'Ill, 2 Rue Collonges au Mont d'Or, 68970 Illhaeusern, Alsace (F). Marc Haeberlin kookt op basis van traditionele Elzasser gerechten. Geplaatst in Allerhande. BenodigdhedenVoor een ovenschaal van 30 x 40 cm. |
Home > Recepten