Home > Recepten

Loup au beurre de Montpellier (zeewolf)

90 g waterkers

90 g spinazie

60 g peterselie

dragon

6 ansjovissen

2 augurken

15 kappertjes

knoflook

500 g boter

citroensap

dijonmosterd

zout

peper

1 ui

1 kruidnagel

wortel

bouqet garni

2.5 dl witte wijn

3 l water

zout

peper

1 zeewolf

peterselie



Kan ook met zalm.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Frans (Montpellier)

Bereiding

Blancheer 90 g waterkers, 90 g spinazie, 60 g peterselie, 60 g kervel en dragonblad 1-2 minuten, knijp ze droog. Pureer 6 ansjovisjes, 2 augurkjes, 15 kappertjes en knoflook. Meng 500 g boter met de kruiden, de pasta, wat citroensap, Dijonmosterd, zout en peper.

Maak een bouillon van 1 ui & kruidnagel, wortel, bouquet garni, 2 ½ dl witte wijn, 3 l water, zout en peper. Kook een zeewolf (heel of in moten)in de bouillon. Serveer de vis op peterselie, met de boter.