Loup au beurre de Montpellier (zeewolf) |
|
90 g waterkers 90 g spinazie 60 g peterselie dragon 6 ansjovissen 2 augurken 15 kappertjes knoflook 500 g boter citroensap dijonmosterd zout peper 1 ui 1 kruidnagel wortel bouqet garni 2.5 dl witte wijn 3 l water zout peper 1 zeewolf peterselie Kan ook met zalm. |
|
BereidingBlancheer 90 g waterkers, 90 g spinazie, 60 g peterselie, 60 g kervel en dragonblad 1-2 minuten, knijp ze droog. Pureer 6 ansjovisjes, 2 augurkjes, 15 kappertjes en knoflook. Meng 500 g boter met de kruiden, de pasta, wat citroensap, Dijonmosterd, zout en peper.Maak een bouillon van 1 ui & kruidnagel, wortel, bouquet garni, 2 ½ dl witte wijn, 3 l water, zout en peper. Kook een zeewolf (heel of in moten)in de bouillon. Serveer de vis op peterselie, met de boter. |
Home > Recepten