Home > Recepten

Merlans Bercy (Bercy-wijting)

2 wijtingen

1/2 bosje peterselie

75 g sjalotjes

125 g boter

zout

peper

150 ml droge witte wijn

125 g champignons

1 laurierblaadje
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Frans (Parijs)
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Culinaria Frankrijk

Bereiding

Maak de wijting schoon. Hak de peterselie fijn. Snipper de sjalotjes.

Meng het grootste deel van de peterselie en de sjalot door 75 g boter en wat zout en peper en vul de vis ermee.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de rest van de peterselie en sjalot over de bodem. Doe de vis erop, bestrooi met peper en zout en leg er stukjes boter op.

Bak de champignons in de rest van de boter en doe met de wijn en laurier bij de vis.

Stoof de wijting een kwartiertje, herhaaldelijk bedruipen.