Garnalen gebakken met knoflook |
|
1/4 krop andijvie 1/2 bosje koriander 1/2 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 3 lepels olie 400 g gare cocktailgarnalen 1 lepel Thaise vissaus 1 lepel zoute ketjap 1 lepel zoete ketjap 4 lepels kipbouillon peper |
|
BereidingMaak eerst een sla-bedje van 1/4 krop dungesneden andijvie, de blaadjes van 1/2 bosje koriandergroen en evenveel verse peterselie.Fruit in een wok 4 gehakte teentjes knoflook in 3 eetlepels olie. Roer er 400 gr (gekookte) cocktailgarnalen bij en bak ze op hoog vuur 3 minuten. Voeg dan achtereenvolgens 1 eetlepel Thaise vissaus, 1 eetlepel zoute en 1 eetlepel zoete ketjap, 4 eetlepels (kippen)bouillon en een flinke draai peper toe en schep de garnalen en het vocht op het sla-bedje. NotitiesIn de Thaise keuken is vissaus een belangrijke smaakmaker. Het is gemaakt van gedroogde ansjovis, zout en water.Een lekker voorafje, met stokbrood erbij. |
Home > Recepten