Home > Recepten

Garnalen gebakken met knoflook

1/4 krop andijvie

1/2 bosje koriander

1/2 bosje peterselie

4 teentjes knoflook

3 lepels olie

400 g gare cocktailgarnalen

1 lepel Thaise vissaus

1 lepel zoute ketjap

1 lepel zoete ketjap

4 lepels kipbouillon

peper
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Thais
  • Bron: Tom en Pia van Doorn - Thais Kookboek

Bereiding

Maak eerst een sla-bedje van 1/4 krop dungesneden andijvie, de blaadjes van 1/2 bosje koriandergroen en evenveel verse peterselie.

Fruit in een wok 4 gehakte teentjes knoflook in 3 eetlepels olie.

Roer er 400 gr (gekookte) cocktailgarnalen bij en bak ze op hoog vuur 3 minuten.

Voeg dan achtereenvolgens 1 eetlepel Thaise vissaus, 1 eetlepel zoute en 1 eetlepel zoete ketjap, 4 eetlepels (kippen)bouillon en een flinke draai peper toe en schep de garnalen en het vocht op het sla-bedje.

Notities

In de Thaise keuken is vissaus een belangrijke smaakmaker. Het is gemaakt van gedroogde ansjovis, zout en water.

Een lekker voorafje, met stokbrood erbij.