Home > Recepten

Mosselen Hasselaar

150 g preiwit in plakjes

220 g mosselen in het zuur

20 g boter

20 g bloem

2 dl melk

100 g geraspte oude Goudse

2 lepels gehakte peterselie

peper

zout

2 lepels paneermeel

1 theelepel milde paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten

Bereiding

Kook de prei 10 minuten zachtjes in ruim water, spoel dan uit in een zeef onder de kraan.

Lek de mosselen uit.

Maak een goudgele roux van de boter en de bloem, doe in scheutjes de melk erbij tot een dikke gladde saus ontstaat.

Roer van het vuur 50 g geraspte Goudse en peterselie erdoor. Op smaak brengen met peper en zout.

Leg een schepje saus in elk potje, dan de prei, mosselen, herhalen en eindigen met saus.

Bedek met 50 g geraspte Goudse, paneermeel en paprikapoeder.

Zet 20 minuten in het midden van een oven op 200°.

Benodigdheden

Voor 4 ovenvaste schaaltjes van 1.5 dl.