Home > Recepten

Mosselen in champignon-roomsaus

35 g boter

35 g bloem

2 dl visbouillon of mosselkookvocht

1 dl droge witte wijn

1 dl slagroom

2 lepels cognac

3 lepels citroensap

150 g champignons in plakjes

500 g gare mosselen zonder schelp

zout

peper
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de visbouillon en de witte wijn toe tot een dikke saus is ontstaan.

Roer de slagroom, de cognac en het citroensap door de saus. Voeg de champignons toe.

Draai de hittebron laag en laat de champignonsaus 5 minuten zachtjes koken.

Roer de mosselen door de saus en verwarm deze even mee. Maak het gerecht op smaak met wat zout en peper.