Home > Recepten

Mosselen in witte wijn van de magnetron

1350 g mosselen

1 gehakt ui

6 lepels droge witte wijn

25 g boter

1 theelepel bloem

2 theelepels tomatenpuree

peterselie
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Magnetron

Bereiding

Maak de mosselen schoon en sorteer ze.

Doe ui en wijn in een grote schaal, dek af en zet 2½ minuut op 700 watt tot de ui gaar is.

Doe de mosselen erbij, dek af en zet 3-4 minuten (of tot alle schelpen open zijn) op 700 watt, roer 2-3 maal.

Schep de mosselen in een verwarmde schaal, dek af en laat 3 minuten staan, verwijder dan de schelpen die nog dicht zijn.

Meng boter met bloem, roer beetje bij beetje door het kooknat, doe de tomatenpuree erbij en zet 2½ minuut op 700 watt tot de saus gebonden is en kookt, roer onderwijl 2-3 maal.

Giet over de mosselen en garneer met peterselie.