Mosselen in witte wijn van de magnetron |
|
1350 g mosselen 1 gehakt ui 6 lepels droge witte wijn 25 g boter 1 theelepel bloem 2 theelepels tomatenpuree peterselie |
|
BereidingMaak de mosselen schoon en sorteer ze.Doe ui en wijn in een grote schaal, dek af en zet 2½ minuut op 700 watt tot de ui gaar is. Doe de mosselen erbij, dek af en zet 3-4 minuten (of tot alle schelpen open zijn) op 700 watt, roer 2-3 maal. Schep de mosselen in een verwarmde schaal, dek af en laat 3 minuten staan, verwijder dan de schelpen die nog dicht zijn. Meng boter met bloem, roer beetje bij beetje door het kooknat, doe de tomatenpuree erbij en zet 2½ minuut op 700 watt tot de saus gebonden is en kookt, roer onderwijl 2-3 maal. Giet over de mosselen en garneer met peterselie. |
Home > Recepten