Home > Recepten

Mosselen met Kruiden

1 zak mosselen

6 bosuitjes

1 limoen

1 rode peper

1 stengel sereh

3 cm gemberwortel

20 takjes koriander

zout

1 lepel olie

2 teentjes knoflook

2 lepels nam pla

2 theelepels suiker

50 g santen blok
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de mosselen schoon. Verwijder kapotte exemplaren en open mosselen die na een tik op het aanrecht niet meer sluiten.

Snijd de bosuitjes heel fijn.

Snijd van de limoen de helft van de schil af en snijd die schil heel fijn.

Pers de limoen uit.

Snijd de rode peper en het witte deel van de sereh heel fijn.

Schil de gember en snijd of rasp die heel fijn.

Houd 5 takjes koriander apart en hak de rest fijn.

Kook in een grote pan met ruim water, zout en limoensap de mosselen ± 8 minuten tot ze allemaal open zijn.

Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de bosui, de limoenschil, de rode peper, de gember, de sereh en de fijngehakte koriander hierin ± 5 minuten.

Pers de knoflook erboven uit en voeg de vissaus, de suiker en de santen toe.

Bak zachtjes tot de santen is opgelost.

Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verwijder de ene helft van de schelpen.

Leg de schelpen met een mossel in een grote schaal en schep er een beetje van het kruidenmengsel op.

Garneer met blaadjes koriander.

Notities

Lekker met Thaise pandanrijst.