Home > Recepten

Mosselen uit de oven

200 g mosselen

24 halve kerstomaatjes

70 g boter

1 teen knoflook

4 ansjovisfilets

4 dl slagroom

60 g droog wit broodkruim

3 lepels bieslook



Ansjovis uit pekel wordt het liefst gebruikt, te koop in mediterrane speciaalzaken. Indien ansjovis uit blik wordt gebruikt: 10 minuten weken.
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Verdeel de mosselen en kerstomaatjes over 6 soufflébakjes of St.Jacobsschelpen.

Spoel de ansjovis goed af.

Kook de slagroom in tot 2 dl.

Verhit 50 g boter en fruit kort de knoflook. Doe de vis erbij en laat al roerend smelten. Doe de slagroom erbij. Niet meer laten koken.

Giet over de mosselen/tomaatjes, laat intrekken. Strooi kruim en bieslook erover. Verdeel 20 g boter in stukjes erover.

Zet 10 minuten in een oven van 250°.

Notities

Lekker met stokbrood.

Benodigdheden

6 soufflébakjes of St.Jacobsschelpen.