Mosselen uit de oven |
|
200 g mosselen 24 halve kerstomaatjes 70 g boter 1 teen knoflook 4 ansjovisfilets 4 dl slagroom 60 g droog wit broodkruim 3 lepels bieslook Ansjovis uit pekel wordt het liefst gebruikt, te koop in mediterrane speciaalzaken. Indien ansjovis uit blik wordt gebruikt: 10 minuten weken. |
|
BereidingVerdeel de mosselen en kerstomaatjes over 6 soufflébakjes of St.Jacobsschelpen.Spoel de ansjovis goed af. Kook de slagroom in tot 2 dl. Verhit 50 g boter en fruit kort de knoflook. Doe de vis erbij en laat al roerend smelten. Doe de slagroom erbij. Niet meer laten koken. Giet over de mosselen/tomaatjes, laat intrekken. Strooi kruim en bieslook erover. Verdeel 20 g boter in stukjes erover. Zet 10 minuten in een oven van 250°. NotitiesLekker met stokbrood.Benodigdheden6 soufflébakjes of St.Jacobsschelpen. |
Home > Recepten