Home > Recepten

Mosselkronen op Breugheliaanse wijze

125 g rijst

2 kg mosselen

8 Jacobsschelpen

1 ui

1 selder

sjalotten

boter

1 fles Rodenbach

1 dooier

room

saffraan
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mosselen op zeemanswijze:

Hak de ui, selder en sjalotten fijn en stoof ze in boter.

Voeg de mosselen toe en overgiet ze met Rodenbachbier (hoeveelheid: driemaal het gewenste volume kookvocht).

Giet de gekookte mosselen vervolgens af en haal ze uit de schelp.

Maak van de rest van het kookvocht en het bier met 1 eigeel en room een gebonden saus en parfumeer met saffraan.

Kook de rijst en doe hem in een savarinvorm.

Bak de rijst even in de oven en stort hem dan op een ronde schotel.

Schik de mosselen schikken in het midden en garneer het geheel met de gepaneerde en gefruite Sint-Jacobsschelpen rond de rijstkrans.