Home > Recepten

Ngob Pla Haw (gebarbecue-de gekruide visfilet)

4 stukken visfilet a 150 g

zut

peper

6 gedroogde rode pepers

1 sjalot

2 teentjes knoflook

2 cm gemberwortel Kha

6 korianderwortels

2 stengels sereh

1 theelepel gemalen daun djeruk purut

200 g klapper

1 theelepel suiker

1 theelepel trassi

25 ml vissaus

75 ml olie

4 bananenbladeren

2 theelepels gehakte basilicum

7 theelepels daun djeruk purut

2 theelepels verse rode pepers
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de vis op smaak met zout en peper.

Week de pepers 15 minuten in warm water en knijp ze daarna uit.

Hak de pepers, de sjalotten, de knoflook, de gember, de korianderwortels en het citroengras in kleine stukjes en doe ze in een vijzel.

Doe de limeschil, de gemalen kokos, de suiker, de trassi en de vissaus erbij en stamp tot een gladde massa ontstaat.

Verwarm de olie in een pan en bak de visfilets 4-5 minuten tot ze bijna gaar zijn.

Haal ze dan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Doe een dunne laag van het kruidenmengsel in het midden van ieder bananenblad en leg de visfilets erop.

Bedek de vis met een laag kruidenmengsel en strooi de gehakte bladeren en pepers erover.

Vouw de bananenbladeren dicht en maak ze met een tandenstoker vast, zodat het kookvocht niet kan weglopen.

Leg de gevulde bladeren boven een houtskoolvuur en laat ze ± 20 minuten koken; keer ze een keer om.