Home > Recepten

Oesters in kruiden-vinaigrettesaus

24 oesters

3 sjalotjes

1 dl visfond

1 dl mousserende droge witte wijn

6 lepels olijfolie

1 zakje verse kervel

3 takjes selderij

4 blaadjes ijsbergsla

witte peper
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Vinaigrette
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Open de oesters, haal de oesters eruit, vang het vocht op. Boen de helft van de schelpen schoon onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Oesters tot gebruik in de koelkast bewaren.

Snipper het sjalotje. Doe met 1 dl oesternat, wijn en fond in een steelpan en laat tot de helft inkoken.

Knip kervel en selderij in een kopje. Snij de ijsbergsla in dunne reepjes.

Leg de schelpen op een platte schaal, verdeel de sla erover. Leg de oesters erop.

Roer olie door de saus en breng op smaak met peper. Schenk over elke oester ½ lepel saus.

Garneren met de kervel en selderij.