Home > Recepten

Oesters in tempurabeslag

20 oesters in de schelp

zonnebloemolie

50 g bloem

50 g maïzena

zout

4 theelepels geroosterd sesamzaad

175 ml ijskoud mineraalwater met koolzuur

limoenpartjes

4 lepels donkere sojasaus

4 lepels water

sap van 1 limoen





Het mineraalwater moet werkelijk ijskoud zijn en de fles moet net geopend zijn!!!
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Australisch
  • Bron: Rick Steins Vis-Odyssee

Bereiding

Open de oesters, laat het vocht eruit lopen, neem de dieren eruit en bewaar de onderste (diepe) schelp.

Meng donkere sojasaus, 4 lepels water en limoensap tot een saus, schenk in 4 kleine schaaltjes.

Verhit de olie tot 190 graden.

Zeef bloem, maizena en zout in een kom, roer de sesamzaadjes erdoor. Roer dan het bronwater erdoor, het moet werkelijk ijskoud zijn en uit een net geopende fles komen! Meng tot een beslag dat nog iets klonterig is en er doorzichtig uitziet.

Doop de oesters 1 voor 1 in het beslag, bak in 1 minuut krokant en goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier en leg terug in de schelp. Verdeel over 4 borden.

Dien op met de saus en partjes limoen.