Oesters in tempurabeslag |
|
20 oesters in de schelp zonnebloemolie 50 g bloem 50 g maïzena zout 4 theelepels geroosterd sesamzaad 175 ml ijskoud mineraalwater met koolzuur limoenpartjes 4 lepels donkere sojasaus 4 lepels water sap van 1 limoen Het mineraalwater moet werkelijk ijskoud zijn en de fles moet net geopend zijn!!! |
|
BereidingOpen de oesters, laat het vocht eruit lopen, neem de dieren eruit en bewaar de onderste (diepe) schelp.Meng donkere sojasaus, 4 lepels water en limoensap tot een saus, schenk in 4 kleine schaaltjes. Verhit de olie tot 190 graden. Zeef bloem, maizena en zout in een kom, roer de sesamzaadjes erdoor. Roer dan het bronwater erdoor, het moet werkelijk ijskoud zijn en uit een net geopende fles komen! Meng tot een beslag dat nog iets klonterig is en er doorzichtig uitziet. Doop de oesters 1 voor 1 in het beslag, bak in 1 minuut krokant en goudbruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier en leg terug in de schelp. Verdeel over 4 borden. Dien op met de saus en partjes limoen. |
Home > Recepten