Home > Recepten

Paling in 't groen 1

2 dikke palingfilets

witte peper

zout

1 laurierblaadje

tijm

50 g zuring

50 g spinazie

peterselie

50 g gesmolten boter

1/2 l droge wijn

3 dooiers

citroensap
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)

Bereiding

Nodig: 2 dikke palingfilets in stukken van 4 cm

Meng witte peper, zout, een fijngemaakt laurierblaadje en wat gedroogde tijm. Haal de paling erdoor.

Leg 50 g zuring, 50 g spinazie en veel peterselie in 50 g gesmolten boter, doe de paling en ½ l droge wijn erbij en breng aan de kook.

Onder gesloten deksel 10 minuten stoven.

Paling eruit, kooknat binden met 3 losgeroerde dooiers, op smaak brengen met citroensap, paling erin en in ijswater afkoelen.

Koud serveren met veel peterselie.