Paling in 't groen 3 (van Sint-Anneke) |
|
1 kg paling 50 g boter 2 sjalotten peterselie kervel salie pimpernel citroenmelisse waterkers zuring 2 dooiers sap van 1 citroen 1 theelepel aardappelmeel zout peper |
|
BereidingSnij de paling in moten en hak de kruiden.Bak de paling en de sjalot enkele minuten in de boter en schep voortdurend om. Voeg de kruiden toe en genoeg water om de vis net onder te zetten. Laat zachtjes 8-10 minuten koken. Roer de dooiers los met aardappelmeel, citroensap en een snufje zout. Roer (heel goed) wat van het hete visvocht door tot het licht bindt, voeg paling en kruiden toe en schep heel goed door. NotitiesDit at Wina Born voor de Tweede Wereldoorlog graag in Sint-Anneke (St.Anna) bij Antwerpen, waar haar moeder opgroeide. St.Anna is inmiddels een stad met flats geworden.Het recept kan warm worden gegeten met frites of koud met goed brood. |
Home > Recepten