Home > Recepten

Paling in 't groen 3 (van Sint-Anneke)

1 kg paling

50 g boter

2 sjalotten

peterselie

kervel

salie

pimpernel

citroenmelisse

waterkers

zuring

2 dooiers

sap van 1 citroen

1 theelepel aardappelmeel

zout

peper
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Wina Born

Bereiding

Snij de paling in moten en hak de kruiden.

Bak de paling en de sjalot enkele minuten in de boter en schep voortdurend om.

Voeg de kruiden toe en genoeg water om de vis net onder te zetten. Laat zachtjes 8-10 minuten koken.

Roer de dooiers los met aardappelmeel, citroensap en een snufje zout. Roer (heel goed) wat van het hete visvocht door tot het licht bindt, voeg paling en kruiden toe en schep heel goed door.

Notities

Dit at Wina Born voor de Tweede Wereldoorlog graag in Sint-Anneke (St.Anna) bij Antwerpen, waar haar moeder opgroeide. St.Anna is inmiddels een stad met flats geworden.

Het recept kan warm worden gegeten met frites of koud met goed brood.