Home > Recepten

Paling met salie uit de Antwerpse Polder

600 g schoongemaakte paling

2 uien

peper

zout

100 g peterselie

100 g salie

1 l water

maïszetmeel

60 g boter

1 krop sla

2 tomaten

4 eieren

1 citroen

mayonaise eventueel
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Antwerpse Polder)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de paling, dep hem droog en snijd hem in stukken van ± 4 cm.

Versnipper een ui en stoof die in boter aan.

Voeg er de paling aan toe en bak hem aan alle kanten goed aan.

Giet er het water bij en kook de stukjes aal zachtjes 5 minuten.

Haal de paling uit de pan en bind het kookvocht met het maïszetmeel dat in water is opgelost.

Laat goed doorkoken.

Haal de pan van het vuur en voeg er de gehakte kruiden samen met de paling aan toe.

Laat afkoelen.

Haal de krop sla uit elkaar en was de blaadjes grondig.

Kook de eieren hard.

Schik de sla op een bord samen met 3 stukjes paling en een weinig saus.

Werk af met een hardgekookt ei en kwartjes tomaat.

U kunt er eventueel afzonderlijk mayonaise bij serveren.