Home > Recepten

Pepesan udang (gekruide garnalen in bananenblad)

12 grote rauwe garnalen

4 kemirienoten

1 gesnipperd ui

1 teentje knoflook

1 kleine tomaat in stukjes

1 theelepel trassi bakar

2 cm gemberwortel

1 theelepel laos

1 theelepel kuncit

2 lepels fruitjes

1 lepel sambal oelek

1 lepel suiker

1 lepel citroensap

4 pisangbladeren
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indisch
  • Bereidingstijd: 2 uur wachttijd.
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Pel de garnalen.

Rooster de kemirienoten 3 minuten in een droge koekenpan.

Pureer alle ingredienten behalve garnalen en pisangblad in de keukenmachine.

Schep de garnalen door de puree en zet 2 uur in de koelkast.

Verdeel de garnalen over de bladeren, vouw ze dicht en stoom 20 minuten in de stoompan.

Benodigdheden

Stomer