Home > Recepten

Pesce spada alla Palermitan (zwaardvis)

enkele tenen knoflook

8 lepels olijfolie

4 moten zwaardvis

bloem

1 ui

4 ansjovisfilets

4 tomaten

1 lepel peterselie

1 theelepel rozemarijn

12 groene olijven zonder pit

1 lepel kappertjes





Kan ook met zeepaling
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Italiaans (Sicilië)

Bereiding

Bak een paar hele teentjes knoflook in 8 lepels olijfolie en verwijder ze.

Bak 4 moten in bloem gewentelde zwaardvis of zeepaling à 200 g licht goudbruin en haal uit de pan.

Fruit 1 gesnipperd ui met 4 fijngesneden ansjovisfilets, voeg 4 gesneden tomaten, 1 lepel peterselie en 1 theel. rozemarijn toe. Laat inbakken tot een dikke saus.

Doe er 12 ontpitte groene olijven en 1 lepel kappertjes bij.

Laat de vis er nog even in sudderen.