Home > Recepten

Poon in folie, pikant, van de barbecue, rode

6 rode ponen

zout

6 partjes citroen of daun djeruk purut

2 teentjes knoflook

2,5 cm gemberwortel

85 ml tamarindesaus voor de saus

1/2 lepel ketjap voor de saus

3 lepels bruine suiker voor de saus

2 rode spaanse pepertjes in sliertjes voor saus

4 gehakte bosuitjes voor de saus
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de ponen zorgvuldig en droog ze af met keukenpapier.

Scheur 6 grote stukken aluminiumfolie af, vouw ze overdwars dubbel en leg op elk stuk folie een rode poon.

Strooi zout over de vis.

Vul de rode ponen in de buikholte met de citroenpartjes of limoenblaadjes, de knoflook en gemberwortel. Vouw de folie dicht en maak er 6 pakketjes van.

Leg de pakketjes ongeveer 30 minuten op het rooster boven matig hete kool.

Verwarm in een steelpannetje de tamarinde, ketjap en bruine suiker en laat zachtjes koken tot de saus ietsje dikker wordt. Voeg dan de rode pepertjes en de bosuitjes toe en roer alles goed door elkaar.

Serveer de vis in het aluminiumfolie en geef er de saus apart bij.