Pla Kapong Nueng Laad Prig (rode snapper) |
|
1 rode snapper 1 kleine papaja 10 gedroogde rode pepers 3 sjalotten 3 teentjes knoflook 1 stengel sereh 75 g visfilet 500 ml visbouillon 25 g palmsuiker 25 ml vissaus 25 ml asemwater 25 g maïsmeel |
|
BereidingMaak de vis schoon en leg hem op een stoomrek.snijd het vruchtvlees van de papaya in reepjes en leg ze kruislings over de vis. Zet het stoomrek in een wadjan. Week de pepers in warm water tot ze zacht zijn. Hak de pepers, de sjalotten, het citroengras en de visfilet in stukken, doe ze in een stamper en stamp tot een gladde massa ontstaat. Giet de bouillon in een sauspan en breng ze aan de kook. Voeg het gestampte kruidenmengsel toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de suiker, de vissaus en het tamarindewater toe en blijf roeren tot de suiker geheel is opgelost. Giet de saus over de vis in de wadjan (het oppervlak van de saus moet ± 1 1/2 cm onder het stoomrek blijven. Leg een deksel op de wadjan en stoom de vis 10-12 minuten. Leg de vis daarna op een schaal. Meng het maïsmeel met een beetje water en voeg dat aan de saus toe. Roer tot de saus dik wordt en giet ze over de vis. BenodigdhedenStoomgerecht |
Home > Recepten