Pla Kapong Priaw (zeebaars in zure saus) |
|
400 g zeebaarsfilet zout peper 2 sjalotten 4 teentjes knoflook 2 cm gemberwortel 75 ml olie 25 ml sojasaus 25 ml vissaus 75 ml asemwater 25 g palmsuiker korianderblad rode peper in reepjes |
|
BereidingSnijd de filets in dobbelsteentjes en breng ze op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.Hak de sjalotten, de knoflook en de gember in kleine stukjes. Verwarm de olie in een wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook en de gember 2-3 minuten. Voeg dan de stukjes vis toe en laat alles ± 6 minuten op matig vuur doorkoken. Verwijder de stukjes vis, laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een schotel. Doe de sojasaus, de vissaus, het tamarindewater en de palmsuiker bij de saus in de wadjan en roer tot de suiker goed is opgelost. Breng de saus op smaak met zout en giet ze over de vis. Garneer de schotel met de korianderbladeren en de reepjes peper. |
Home > Recepten