Home > Recepten

Pla Kapong Priaw (zeebaars in zure saus)

400 g zeebaarsfilet

zout

peper

2 sjalotten

4 teentjes knoflook

2 cm gemberwortel

75 ml olie

25 ml sojasaus

25 ml vissaus

75 ml asemwater

25 g palmsuiker

korianderblad

rode peper in reepjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de filets in dobbelsteentjes en breng ze op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Hak de sjalotten, de knoflook en de gember in kleine stukjes.

Verwarm de olie in een wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook en de gember 2-3 minuten.

Voeg dan de stukjes vis toe en laat alles 6 minuten op matig vuur doorkoken.

Verwijder de stukjes vis, laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een schotel.

Doe de sojasaus, de vissaus, het tamarindewater en de palmsuiker bij de saus in de wadjan en roer tot de suiker goed is opgelost.

Breng de saus op smaak met zout en giet ze over de vis.

Garneer de schotel met de korianderbladeren en de reepjes peper.