Home > Recepten

Pla Lat (zoetzure vis)

500 g visfilet kabeljauw heilbot of baars

4 lepels zonnebloemolie

1 ui in ringen

6 tomaten in parten

1/2 geschilde komkommer in staafjes

1/2 verse ananas in blokjes

1 lepel suiker

2 lepels lichte sojasaus

2 lepels vissaus

3 lepels tomatenketchup
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets goudbruin.

Dep de vis droog en houd ze in aluminiumfolie warm.

Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak de ui in minuten lichtbruin.

Voeg de tomaat, komkommer, ananas, suiker, sojasaus en vissaus toe, verhit alles al omscheppend, voeg de tomatenketchup toe en verwarm tot de saus dik is.

Serveer de vis op een schaal met de saus erover.