Pla Mueg Paad Prig (inktvis met hete saus) |
|
450 g inktvis 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 2 rode pepers 2 lente-uitjes 50 ml olie 2 theelepels vissaus 2 theelepels oestersaus 50 ml rijstwijn zout peper korianderblad |
|
BereidingMaak de inktvis schoon en snijd ze in kleine stukjes.Kook ze 5 minuten voor en laat ze goed uitlekken. Hak de sjalotten, de knoflook, de pepers en de lente-uitjes in stukken. Verwarm de olie in een wadjan en fruit de sjalotten en de knoflook tot ze krokant en goudbruin zijn. Voeg dan de inktvis, de vissaus, de oestersaus en de rijstwijn toe en breng het mengsel op smaak met zout en de versgemalen zwarte peper. Baak op een getemperd vuur al roerend 8-10 minuten door, tot de inktvis goed gaar is. Voeg de korianderbladeren toe, roerbak nog 1 minuut en doe alles op een schotel. |
Home > Recepten