Pla muk phat ped (Thaise inktviscurry) |
|
500 g inktvis schoon zonder tentakels 4 tenen knoflook 2 sjalotjes 6 Thaise mini-aubergines 200 g tahoe 4 a 5 lepels zonnebloemolie 1 lepel rode kerriepasta 4 rode thaise pepertjes 4 daun djeruk purut 10 thaise basilicumblaadjes 3 a 4 lepels vissaus of nam pla 2 lepels lichte sojasaus 1 lepel donkere sojasaus 1 lepel gula djawa of rietsuiker Voor pijlinktvis?!? De mini-aubergines zijn zo groot als een erwt! Het is familie van de gewone aubergine. |
|
BereidingSpoel de inktvis af en snij in vierkantjes van 3 cm.Snipper sjalot en knoflook. Snij de aubergientjes in vieren of door de helft. Snij de tahoe in blokjes van 1.5 cm en doe bij de aubergines. Verhit een wok 20 seconden, laat de olie langs de rand lopen en verhit tot de olie begint te roken. Fruit knoflook/sjalot op matig vuur, voeg de rode kerriepasta toe en bak 30 seconden, voeg dan de inktvis toe en bak 2 minuten tot de inktvis wit kleurt. Snipper de chili's en doe met de aubergine, tahoe, in stukjes gescheurde daun djeruk purut, basilicum, vissaus, sojasauzen en palmsuiker in de wok en roerbak 2 minuten, dek dan de pan af. Stoof de inhoud 2 minuten op matig vuur tot de aubergines beetgaar is en de inktvis mals en gaar. NotitiesScherp gerecht! Halveer anders de hoeveelheid chili's en verwijder in ieder geval de zaadjes.Lekker met rijst of mie. |
Home > Recepten