Home > Recepten

Pla Pow (gegrillde vis)

1 zeebaars van 675 g

2 teentjes knoflook voor de marinade

4 peperkorrels voor de marinade

2 theelepels korianderwortel voor de marinade

1/2 theelepel djahe voor de marinade

25 ml maggi voor de marinade

25 ml lichte sojasaus voor de marinade

2 kleine groene pepers voor de saus

3 teentjes knoflook voor de saus

1 bosje koriander voor de saus

zout voor de saus

1 theelepel suiker voor de saus

50 ml limesap voor de saus

75 ml bouillon voor de saus
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Marinade: Doe de knoflook, de peperkorrels, de korianderwortel en de gember in een vijzel en stamp alles goed fijn. Roer er dan de maggi en de lichte sojasaus goed door. Maak de vis schoon en bestrijk hem gelijkmatig met de marinade.

Leg hem op het bananenblad en laat hem 15 minuten staan.

Wikkel de vis daarna goed in het blad en grill beide kanten 8-12 minuten.

Saus: Hak de pepers en de knoflook en scheur de korianderblaadjes. Doe de stukken in een vijzel, voeg het zout en de suiker toe en stamp alles goed fijn. Doe het mengsel in een sauspan, voeg het limesap en de bouillon toe en breng het aan de kook. Roer alles goed door elkaar en laat het 2-3 minuten zacht doorkoken. Leg de vis op een schaal, open het bananenblad en giet de saus erover.