Home > Recepten

Po Taek (zure seafoodstoofpot)

8 mosselen

1 kleine krab

4 grote ongepelde garnalen

1 kleine inktvis

150 g zeebaarsfilet

1 l kipbouillon

2 zure ingemaakte pruimen met sap

50 ml vissaus

zout

peper

5 kleine rode pepers

25 ml limesap

korianderblad
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Schelpdiergerechten; Schaaldiergerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Borstel de mosselen goed schoon en was ze met zout koud water.

Kook de krab 2 minuten in fel kokend water en hak hem in 4 stukken.

Pel de garnalen, maar laat de staarten zitten.

Maak de inktvis schoon en hak hem in 4 stukken.

Snijd de zeebaars in dobbelsteentjes.

Giet de kippenbouillon in een grote aardewerk schaal en breng het aan de kook.

Voeg de zure pruimen met het sap, de vissaus, het zout en de versgemalen witte peper toe, temper het vuur en laat de bouillon 10 minuten sudderen.

Voeg daarna al het seafood toe.

Plet de pepers met het heft van een mes en doe ze, samen met het limesap, bij de bouillon.

Laat de bouillon op matig vuur staan tot al het seafood gaar is (verwijder de mosselen die niet opengaan).

Garneer de bouillon met de verse korianderbladeren en dien het gerecht op.