Poo Paad Gari (gekruide krab) |
|
4 verse krabben a 450 g 4 rode pepers rode ui 2 teentjes knoflook 2 lente-uitjes frituurolie 25 g sambal zout zwarte peper 175 ml dikke kokosmelk korianderblad |
|
BereidingKook de krabben 3-4 minuten in fel kokend water en hak ze vervolgens in stukken.snijd de pepers in kleine lange strookjes en hak de uien, de knoflook en de lente-uitjes in stukken. Verwarm de olie in een wadjan tot er bijna rook af komt, voeg de stukken krab eraan toe en frituur 5 minuten. Haal de krab uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Giet de meeste olie weg, doe de uien en de peper in de wok en smoor 3-4 minuten. Voeg de sambal, zout en versgemalen zwarte peper toe en laat het geheel onder voortdurend roeren nog 2 minuten koken. Giet de kokosmelk erbij, roer het goed door elkaar en breng het opnieuw aan de kook. Temper het vuur, doe de stukken krab en de lente-uitjes bij de saus en laat het geheel 2 minuten sudderen. Doe het gerecht over op een schotel en strooi er de versgehakte korianderbladeren over. |
Home > Recepten