Home > Recepten

Poo Paad Gari (gekruide krab)

4 verse krabben a 450 g

4 rode pepers

rode ui

2 teentjes knoflook

2 lente-uitjes

frituurolie

25 g sambal

zout

zwarte peper

175 ml dikke kokosmelk

korianderblad
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Thais
  • Bron: Tom en Pia van Doorn - Thais Kookboek

Bereiding

Kook de krabben 3-4 minuten in fel kokend water en hak ze vervolgens in stukken.

snijd de pepers in kleine lange strookjes en hak de uien, de knoflook en de lente-uitjes in stukken.

Verwarm de olie in een wadjan tot er bijna rook af komt, voeg de stukken krab eraan toe en frituur 5 minuten.

Haal de krab uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Giet de meeste olie weg, doe de uien en de peper in de wok en smoor 3-4 minuten.

Voeg de sambal, zout en versgemalen zwarte peper toe en laat het geheel onder voortdurend roeren nog 2 minuten koken.

Giet de kokosmelk erbij, roer het goed door elkaar en breng het opnieuw aan de kook.

Temper het vuur, doe de stukken krab en de lente-uitjes bij de saus en laat het geheel 2 minuten sudderen.

Doe het gerecht over op een schotel en strooi er de versgehakte korianderbladeren over.