Poo Tom Gathi (stofpot 'mud'krab en kokosmelk) |
|
4 'mud'krabben 3 korianderwortels 4 teentjes knoflook 10 zwarte peperkorrels 2 sjalotten 4 kleine groene pepers 4 stengels sereh 1 daun djeruk purut 175 ml kokosroom 750 ml kokosmelk 25 ml vissaus 25 ml vers limesap 25 g palmsuiker gehakte rode pepers |
|
BereidingMaak de krabben schoon en laat ze in fel kokend water 5 minuten koken.Laat ze vervolgens goed uitlekken, breek de poten af en hak de krabben in hapklare brokken (breek de schalen een beetje, zodat het vlees er beter uit te halen is). Doe de korianderwortels, de knoflook en de peperkorrels in een vijzel en stamp tot een gladde massa ontstaat. Snijd de sjalotten, de pepers, het citroengras en de limeschil in plakjes. Schenk de kokosroom in een diepe sauspan, breng het aan de kook en voeg al roerend de kruidenmassa toe. Laat 3 minuten doorkoken, voeg dan de sjalotten, de pepers, het citroengras, de limeschil en de kokosmelk toe en breng het opnieuw aan de kook. Voeg de krab toe, breng het geheel op smaak met vissaus, limesap, en palmsuiker en laat 4-5 minuten doorkoken. Doe het geheel op een schotel en garneer met de stukjes rode peper. |
Home > Recepten