Garnalen/pijlinktvis & paddestoelen, roergebakken |
|
3 lepels zonnebloemolie 3 geplette tenen knoflook 175 a 225 g gepelde rauwe steurgarnalen 350 g schoongemaakte pijlinktvis 175 g grotchampignons in kleine stukjes 3 gehakte rode birdseye-pepers 1 lepel lichte sojasaus 1 lepel ketjap manis 1 lepel oestersaus 1 lepel nam pla 1 flinke hand Thaise basilisum 1 a 2 lepels kippenbouillon dikgesneden plakken komkommer lente-ui Voor deze schotel kan elke vis worden geruikt die stevig blijft bij roerbakken, bijvoorbeeld zeeduivel of zonnevis, maar ook st.jacobsschelp of zeekreeft. |
|
BereidingSnij de inktvis overdwars in ringen.Verhit een wok tot die zeer heet is. Doe olie en knoflook erin en laat enkele seconden fruiten. Roerbak de garnalen tot ze roze zijn. Roerbak de pijlinktvis 1-2 minuten. Voeg de paddestoel en peper toe en roerbak enkele seconden. Doe de sauzen erbij en schep 1-2 keer door. Werk basilicum en bouillon erdoor. Garneren met de komkommer en lente-uitjes NotitiesRick Stein zag hoe dit gerecht in een marktkraampje in Hua Hin werd gemaakt door een meisje van 23. Het kostte hem ongeveer een gulden. Toen ze zijn interesse zag, vertelde ze hem, met behulp van iemand van een ander kraampje die wat Engels sprak, het recept.De bouillon werd gemaakt van varkensvlees, hele bolletjes knoflook en korianderwortel. In dit recept werd bouillon gemaakt van kippenbotten of -vleugeltjes, wortel, selderij, prei, laurier en tijm. Tijdens het trekken mag het niet koken, omdat de soep anders te troebel wordt. |
Home > Recepten