Home > Recepten

Sambal goreng ikan teri 5

100 g ikan terie

1 ui

1 lepel klapperolie

1 lombok

1 dl santen

1 lepel asemwater

1 lepel citroensap
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sambals; Indisch
  • Bron: Smulweb

Bereiding

Snijdt de ui met de lombok zeer fijn (oeleken) en fruit ze in olie. Doe de Ikan Terie erbij en bak dit gaar. Giet er asemwater en citroensap bij en laat alles bijna droog bakken.

Roer er vervolgens santen bij en kook alles tot de santen olie loslaat.

Dezelfde sambal kan men ook van Ikan Kering maken. Men moet die dan eerst droog bakken en in kleine reepjes snijden.

Deze sambal is mits goed afgesloten lang houdbaar.

Notities

Een hele lekkere sambal die erg lang houdbaar is, mits goed afgesloten.



(aanvulling van Shy - nl.culinair): In sambal gorengs zit altijd santen, er is dus altijd een sauce. Bij sambal goreng ikan terie kering (kering=droog) moet je i.p.v. een dl vloeibare santen, twee eetlepels dikke santen gebruiken. Die kan je maken van bijv. een stuk van een santen blok met heet water aan te lengen. Verder spaarzaam zijn met ander vocht. Geen assem water maar wat citroensap. Overigens is het overbodig om assemwater en citroensap te gebruiken.Eén van de twee!! De visjes vooraf krokant bakken en als je er ook tempeh in wilt hebben , bak je die ook eerst.