Sambal goreng ikan teri 2 |
|
sjalot spaanse peper lombok rawit laos sereh pinda's eventueel petai eventueel daun salam asemwater ketjap manis gula djawa kipbouillon gebakken ikan teri |
|
BereidingSjalot, Spaanse peper, rawit, knoflook, laos, sereh, eventueel pinda's of petai, en daun salam fruiten, air asam, ketjap manis, gula djawa en kipbouillon erin.Doe er apart gebakken teri bij en laat voorzichtig droogsudderen. Notities(aanvulling van Shy - nl.culinair) In sambal gorengs zit altijd santen, er is dus altijd een sauce. Bij sambal goreng ikan terie kering (kering=droog) moet je i.p.v. een dl vloeibare santen, twee eetlepels dikke santen gebruiken. Die kan je maken van bijv. een stuk van een santen blok met heet water aan te lengen. Verder spaarzaam zijn met ander vocht. Geen assem water maar wat citroensap. Overigens is het overbodig om assemwater en citroensap te gebruiken.Eén van de twee!! De visjes vooraf krokant bakken en als je er ook tempeh in wilt hebben , bak je die ook eerst. |
Home > Recepten