Sardines in wijnbladeren |
|
700 g verse sardines olijfolie 2 grote citroenen wijnbladeren = aantal vis plus 20 zout peper olie |
|
BereidingMaak de vis schoon: snij open van net onder de kop tot bijna aan de staart en verwijder kop, ingewanden en graten.Meng 2 lepels olijfolie met het sap van de citroen en marineer de vis 15 minuten. Neem evenveel wijnbladeren als er vis is plus 20 extra. Was in een vergiet en giet er kokend water over. Verwarm de oven voor op 180°. Bedek de bovem van een ingevette lage ovenschaal met 10 bladeren. Bestrooi de vis met weinig zout en veel peper, wikkel elk visje strak in een wijnblad. Leg dicht naast elkaar in de schaal met de naad omlaag. Maak een mengsel van 3 a 4 lepels olijfolie en het sap van 1 citroen en verdeel over de vis. Bedek met 10 wijnbladeren. Bestrijk de bovenkant met olie en bak 25 minuten tot het blad en de vis zacht zijn. Verwijder de bovenste laag blaadjes en schep het vocht in de schaal over de sardines. Zet de schaal onder de hete grill tot de blaadjes iets knapperig zijn. NotitiesLekker met witte wijn, salade, tzatziki |
Home > Recepten