Home > Recepten

Scholfilet in Pernod-mosterdsaus

100 g boter

2 lepels Pernod

1 lepel grove mosterd

1/2 lepel Dijonmosterd

1 theelepel witte basterdsuiker

zout

peper

1/2 bieslookplantje

8 enkele scholfilets zonder vel

1 citroen



In plaats van Pernod kan ook Ricard of Anisette worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Roer de boter zacht in een kom, roer de mosterd, Pernod, suiker, zout en peper erdoor. Knip de bieslook fijn en roer de helft door het botermengsel.

Rangschik de vis dakpansgewijs in de ovenschaal. Verdeel het botermengsel erover en bedek met alufolie. Snij de citroen in 8 plakjes.

Verwarm de oven voor op 200°. Laat de vis in 15 minuten gaar worden. Neem uit de oven en verwijder de folie. Strooi de rest van de bieslook erover en garneer met 4 schijfjes citroen, serveer de rest van de citroen er apart bij.

Benodigdheden

langwerpige platte ovenschaal