Scholfilet in Pernod-mosterdsaus |
|
100 g boter 2 lepels Pernod 1 lepel grove mosterd 1/2 lepel Dijonmosterd 1 theelepel witte basterdsuiker zout peper 1/2 bieslookplantje 8 enkele scholfilets zonder vel 1 citroen In plaats van Pernod kan ook Ricard of Anisette worden gebruikt. |
|
BereidingRoer de boter zacht in een kom, roer de mosterd, Pernod, suiker, zout en peper erdoor. Knip de bieslook fijn en roer de helft door het botermengsel.Rangschik de vis dakpansgewijs in de ovenschaal. Verdeel het botermengsel erover en bedek met alufolie. Snij de citroen in 8 plakjes. Verwarm de oven voor op 200°. Laat de vis in 15 minuten gaar worden. Neem uit de oven en verwijder de folie. Strooi de rest van de bieslook erover en garneer met 4 schijfjes citroen, serveer de rest van de citroen er apart bij. Benodigdhedenlangwerpige platte ovenschaal |
Home > Recepten