Scholfilet met pesto uit de magnetron |
|
2 vleestomaten 1 courgette zout peper 1 lepel olijfolie 2 lepels groene pesto 1 teen knoflook 200 g scholfilet 4 takjes peterselie 1 lepel geraspte parmezaan olie |
|
BereidingBreng water aan de kook, kruis de tomaten in en dompel in het hete water, spoel onder koud water, ontvel ze, snij in vieren en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.Snij de courgette met een kaasschaaf schuin in dunne plakjes, bestrooi met peper en zout. Vet de schaaltjes in. Verdeel de courgette over de bodem van 1 schaaltje. Roer olie en pesto in een kommetje door elkaar, pers de knoflook erboven uit. Schep de tomaat op de courgette. Doe er 2 lepels pestomengsel over. Halveer de schol in de lengte, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de rest van het pestomengsel. Leg met het vel omlaag in het andere schaaltje. Dek de vis af met magnetronfolie maar laat een gaatje open voor de stoom. Verwarm de vis 5 minuten op 525 watt, laat 3 minuten nagaren. Doe de groenten onbedekt in de magnetron en zet 5 minuten op 525 watt. Knip de peterselie in een kopje en meng met de kaas. Verdeel de schol over 2 borden, schik de groente erom en bestrooi met het peterselie-kaasmengsel. NotitiesLekker met krieltjesBenodigdheden2 lage ovale magnetronschaaltjes van 20 cm doorsnee, magnetronfolie |
Home > Recepten