Home > Recepten

Seared Ahi with Wasabi Dipping Sauce (ahi-tonijn)

500 g tonijn

shichimi of cajunkruiden

arachide-olie

1 lepel wasabi

125 ml Japanse sojasaus



Hiervoor is zeer verse (ahi)tonijn nodig.

Shichimi is een Japans mengsel van chili, Szechuanpeper, sesamzaad, zeewier, hennepzaad, mandarijnenschil en maanzaad.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Hawaii
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Snij de vis in stukken van 5 cm.

Wrijf de vis licht in met kruiden.

Verhit een wok of zware koekenpan zeer heet, voeg 1-2 lepels olie toe en schroei de vis in ca.15 seconden rondom dicht, het binnenste moet rauw blijven. Haal uit de pan en koel af. Snij in plakjes van 3 mm.

Meng wasabi met de sojasaus.