Home > Recepten

Shu-shi Pla (vis in rode curry)

1 lepel rode currypasta

1,5 kopje ongezoete kokosmelk

4 daun djeruk purut

1/4 kopje vissaus

2 lepels suiker

1 kg zeebaars zeeforel of rode snapper



Zalmforel is een goede keus, maar vraag van tevoren wel aan de visverkoper of hij hem kan fileren.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de vis overdwars in moten van 4 cm.

Doe ¾ dl kokosmelk in een grote pan en roer de rode currypasta erdoor.

Verwarm het mengsel op middelhoog vuur tot er een dun laagje olie op komt.

Voeg de citroenbladeren, vissaus en suiker toe en roer de resterende kokosmelk erdoor.

Als de saus kookt, leg dan voorzichtig de moten vis in de pan en zet het vuur laag.

Laat de moten 7 á 8 minuten sudderen, of net zolang tot ze gaar en ondoorschijnend zijn.

Roer voor het serveren alles een keer door, maar zorg ervoor dat de moten vis heel blijven.

Serveer de vis met rijst.